MSC. Özlem OKTAY

özlem.jpg

1974 yılında  Bursa’da doğan Özlem OKTAY,  ilk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1996 yılında İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’nda Lisans programını bitirdi. 2014 yılında Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Yönetimi’nde  ‘’Yükseklisans Programını’’ ndan mezun oldu.

1995-1996 yıllarında öğrenci kadrosu ile İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Cerrahi Bölümünde görev yapan Özlem Oktay, 1996-2016 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başhemşiresi olarak görev yaptı. 2016 yılı Mayıs ayından itibaren Acıbadem Bursa Hastanesi, Cinsel Sağlık Merkezi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

Özlem OKTAY, 2003 yılından beri ‘’Hemşirelikte İnovasyon’’ ile ilgilenmekte olup, iki tıbbi ürün ile ilgili patent sahibidir. Stomakit isimli buluşu ile SEİS’in düzenlediği ‘’3. Tıbbi Cihaz Proje Yarışması’’ nda Türkiye 1.lik ödülünü. 2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ‘’Yılın Hemşiresi’’ ödülünü almıştır. 2010 yılında  Nobel Tıp Kitapevi’ tarafından yayınlanan‘’Klinik Beceriler Sağlığın Değerlendirilmesi, Hasta Bakım ve Takibi’’ isimli kitapta stoma bakımları ile ilgili buluşu, yeni bir yöntem olarak literatüre geçmiştir.

Kardiyoloji Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitim Programı, Stoma Bakım Hemşireliği Kursu Sertifika Programı, Hastane Enfeksiyonları Eğitim Toplantısı, Toplam Kalite Yönetimi ve Sağlık Hizmeti Veren Kuruluşlarda Toplam Kaliteye Ulaşma Süreci, Ağrı ve Akut Ağrıya Yaklaşım ve İntravenöz İnfüzyon Eğitimi, 5. Medikal Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Üroloji Hemşireler Derneği Kursu, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Sertifika Programı eğitimlerine katılmıştır. 5 adet Ulusal ve 3 adet Uluslararası kongrelerde bildirisi yer almaktadır. 2 yurt içi yayını ve çeşitli dergilerde makaleleri vardır.

Özlem OKTAY, Türkiye’nin pek çok ilinde ‘’Stoma Hastalarında Hemşirelik Bakımı’’ ve ‘’Hemşirelikte İnovasyon’’ konularında panelist ve konuşmacı olarak yer almaktadır.