Amaçlar

Dernek;

• Hemşirelerin hizmet sunumlarında etkin ve istendik sonuçları yakalayabilmek, sürekli değişime ayak uydurmak ve inovasyon sürecini hizmetlerine entegre edebilmeleri konusunda danışmanlık vermek,
  • Hemşirelik uygulamalarında sağlığın desteklenmesi, hastalıkların önlenmesi, risk faktörlerinin tanımlanması, önlenmesi ve sağlığı geliştirici davranışların artırılması, bakım ve tedavinin daha nitelikli verilebilmesi için yeni bilgilerin/metotların/hizmetlerin bulunmasında inovasyonu desteklemek,
  • İnovasyon hemşireliğine yönelik her alanda araştırma yapmak, sonuçlarını hizmete yansıtmak ve eğitime yönelik faaliyetlerde bulunmak,
  • Hemşirelerin inovasyon sürecine yönelik farkındalıklarını arttırmak ve danışmanlık yapmak,
  • Hemşirelikte inovasyon sürecini aktive etmek için motivasyonu sağlayıcı ve fırsat yaratıcı bilimsel programlar (yarışmalar, bilimsel toplantılar ve eğitimler) düzenlemek ve bu programların duyurularını, danışmanlıklarını yapmak,
  • İnovasyon süreci dahilinde oluşturulan yeni uygulamalara yönelik danışmanlık sürecinin yanında patent başvurularına yönlendirme yaparak hemşirelerin girişimcilik rolünü aktifleştirmek,
  • Patent başvuru koşulları ve yolları hakkında bilgilendirme yapmak,
  • Patent alan ürünlerin hayata geçirilmesi için üretim koşulları, mekanları konusunda danışmanlık yapmak ve üretime başlayan hemşirelerin diğer hemşirelere yön vereceği bir bilgi ağı oluşturmak,
  • Yeni fikirleri, değer yaratan çıktılara dönüştürme sürecinde hemşireleri desteklemek. Yeniliğin geliştirilmesinde bilim ve teknolojiyi kullanırken çıktılarında ekonomi ve topluma yönelik yarar oluşturması için ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlamak,
  • Hemşirelikte İnovasyonu geliştirirken ve yaygınlaştırırken  yaşanan sorunlarla ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak katkıda bulunmak, proje hazırlamak, danışmanlık hizmeti vermek ve veri sağlamak,
  • İnovasyon sürecinde hemşirenin statüsünü geliştirmek amacıyla ilgili Ulusal ve Uluslararası sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak,
  • Ulusal ve Uluslararası alanda girişimci hemşirelerin öykülerini paylaştıkları ortak platform oluşturarak paylaşımları arttırmak amacıyla kurulmuştur.

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri

• Hemşirelerin inovasyon alanında aldığı rollerde standartların yükseltilmesi amacıyla önerilerde bulunur.
  • Derneğin amacına uygun olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları takip/temin eder ve üyeler arasında bilgi paylaşımını destekleyici faaliyetlerde bulunur.
  • Kongre, kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmalarını düzenler, destekler veya duyurur. Yurt içi ve yurt dışı inovasyon Hemşireliği ile ilgili kongre, bilimsel toplantıları tanıtır, derneği temsil eden üyeler gönderir.
  • Faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapar,
  • Amacın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamak, her türlü teknik araç ve gereci, demirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin eder,
  • Tüzük amaçlarının gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler kurar ve işletir,
  • Üyeleri arasındaki birlik beraberliği artırmak, sosyalleşmek için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenler veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlar,
  • Üyelerinin yararlanmaları için inovasyon sürecini destekleyici atölye, uygulama laboratuarları kurar,
  • Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın alma, satma, kiralama, kiraya verme ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etme şeklinde faaliyet yapar.
  • Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda vakıf kurma, federasyon kurma veya  kurulu bir federasyona katılma, gerekli izin alınarak derneklerin izinle kurabileceği tesisleri kurma şeklinde faaliyet yapar.
  • Uluslararası faaliyette bulunur, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olur ve bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar yapar veya yardımlaşır.
  • Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütür.
  • Dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurar,
  • Gerekli görülen yerlerde dernek faaliyetlerini yürütmek amacıyla temsilcilik açar.
  • Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmak

Derneğin Faaliyet Alanı

Dernek, sağlık, sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösterir.