Doç. Dr. Yeliz DOĞAN MERİH

SBÜ Hamidiye Hemşirelik Fak. Öğretim Üyesi / TÜSEB Öğr. Üyesi /

İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı

2001 yılında mesleki çalışma yaşamına başlayan Yeliz DOĞAN MERİH, birçok alanda mesleğini icra ettikten sonra 2012 yılı itibari ile Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH’nde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görevlendirilmiştir.  Yönetici hemşirelik sürecinin yanında 2018 yılından beri SBÜ Hamidiye Hemşirelik Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yeliz DOĞAN MERİH, sağlıkta inovasyon alanındaki gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle 2020 yılında TÜSEB’de görevlendirilmiştir.

2010 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği’nde “Doktora Programını” bitirmiş ve 2022 yılında Doçentlik unvanını almıştır.  Mesleki başarılarından dolayı birçok ödüle layık görülen Merih, 2009 yılı “Yılın Hemşiresi Ödülü”nü, 2012 yılında “Hemşirelikte Yaratıcılık Ödülü”nü, 2015 yılında “Altın Steteskop Ödülü”nü ve 2019 yılında “Yılın En Başarılı Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Ödülü”nü, 2020 yılında “Mesleğini Görünür Kılma Sürecinde Değişim Öncüsü Ödülü”nü ve Dr.Club Ödülleri’nde “Yılın Yenilikçi Sağlık Çalışanı” olmuş, 2021 yılında ASTOP Üstün Hizmet ve Başarı Beratı almaya hak kazanmıştır.

İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı olan Yeliz DOĞAN MERİH, Hemşirelikte İnovasyon Akademisi’ni kurmuş, birçok inovasyon sempozyumu ve kongresine başkanlık yapmasının yanında inovasyon yarışmalarında jüri üyeliği, mentörlük yapmış, birçok kongre, sempozyum ve eğitimde panelist, eğitimci, mentör olarak yer almış, alanıyla ilgili birçok ulusal, uluslararası yayın yapmış, projede yer almış ve geliştirdiği 10 ürünle ile patent belgesi almıştır.