FİKİRDEN ÜRÜNE İNOVASYON ATÖLYELERİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

İnovatif Hemşirelik Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile ülkemiz genelinde birçok meslektaşımızın katılımı ile yürütülen “Fikirden Ürüne İnovasyon Atölyeleri” programı başarı ile sonlandı. Katılımcılara inovasyon sürecinin tüm basamakları hakkında farkındalık kazandırılmasının yanında atölye uygulaması sürecinde inovatif ürün geliştirmenin de deneyimlendiği program katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 28.06.2022 tarihinde gerçekleştirilen Fikirden Ürüne İnovasyon Atölyeleri Ödül Töreni’nde atölye kapsamında geliştirilen inovatif ürünler hakkında bilgi verildi.

Ödül töreninin açılış konuşmalarını Dernek Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yeliz DOĞAN MERİH, Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Serpil İNCE ve Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep ÖZER yaptı.

Program “Hemşirelikte Başarılı İnovasyon Deneyimleri” oturumu ile devam etti. Oturum Başkanlığını Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ETİ ASLAN’ın yaptığı oturumda, MSc. Hatice AZİZOĞLU “Ameliyathanede Hasta ve Çalışan Güvenliğini Sağlama Ve Sürdürmede Kablo Sabitleme Aparatı” ve MSc. Elif ÖZER EKİZ “Hasta Yatağına Kilitlenebilir Faraş Sedye” başlıklı ürünlerin patent yolculuğunu anlattı.

Atölye kapsamında geliştirilen ürünler içinde mentörlüğünü MSc. Meryem YAŞAR KOCABEY, Çiğdem ŞİMŞEK ve Bünyamin KANBUR’un yaptığı “SPACE APP İnovatif Sedye” başlıklı ürün “En İyi İnovatif Ürün” ödülüne layık görüldü.

Program atölye çalışmalarında mentör ve eğitimci olan İnovatif Hemşirelik Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri; MSc. Ayşegül ALİOĞULLARI, MSc. Aytül SEZER, MSc. Meryem YAŞAR KOCABEY, Çiğdem ŞİMŞEK, Bünyamin KANBUR, MSc. Elif ÖZER EKİZ ve MSc. Derya KILINÇ’a teşekkür belgelerinin ve ödül alan katılımcıların ödül belgelerinin takdimi ile son buldu.