ingilizce siteingilizce site

II. ULUSLARARASI İNOVATİF HEMŞİRELİK KONGRESİ

II. ULUSLARARASI İNOVATİF HEMŞİRELİK KONGRESİ

Hemşirelikte inovasyon sürecinin başlatılmasının temel basamaklarını; fırsat yaratmak, motivasyonu sağlamak, yol gösterici süreçleri desteklemek ve süreci cazip hale getirecek modeller ortaya çıkarmak oluşturur. Bu basamaklar, hemşirelerin inovasyon sürecine olan katılımlarını arttırarak, hemşirelerin maliyet etkin, belirlenmiş hedefler doğrultusunda kaliteli sağlık bakım sistemine entegrasyonlarını sağlayacaktır.

2012 yılından itibaren hemşirelik  hizmet sunumlarında etkin ve istendik sonuçları yakalayabilmek, sürekli değişime ayak uydurmak ve inovasyon sürecini hizmetlerine entegre  etmek amacıyla inovasyon yarışmalarını ve bilimsel toplantıları yapan İnovatif Hemşireler,  2020 yılında da hemşirelikteki 8 yıllık inovasyon deneyimlerini “2. Uluslararası İnovatif Hemşirelik Kongresi” ile taçlandırdılar. Kongre bünyesinde aynı zamanda   23-24 Ekim 2020  tarihleri arasında dijital olarak  gerçekleştirilen kongrede “1. İnovatif Hemşirelik Hemşirelik Öğrencileri Sempozyumu”da yapıldı. Kongrede en güncel, yenilikçi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik multidisipliner bir organizasyon sağlandı.

Açılış konuşmalarını, SBÜ Hamidiye Hemşirelik Fakültesinde ve TÜSEB’de Öğr. Üyesi  görevini yürüten ve aynı zamanda İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı ve Kongre Başkanı olan Dr. Öğr. Üyesi Yeliz DOĞAN MERİH, SBÜ Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı olan Prof. Dr. Merdiye ŞENDİR, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan AKDOĞAN, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet ERDÖL, TÜBİTAK Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın  gerçekleştirdiği törende, “Sağlık Hizmetlerinde ve Hemşirelikte  İnovasyonun Önemi ve Yeri” vurgulandı.

Kongre bünyesinde gerçekleştirilen İnovasyon Proje Yarışmasına, Türkiye genelinde birçok sağlık profesyonelinin katılım gösterdiği yarışmanın ödülleri de takdim edildi. İnovasyon Yarışmasında birincilik ödülünü “Yenidoğanda Gelişebilen Basınç Ülserini Önlemeye Yönelik Kuvöz Tasarımı” projesi ile Hemşire Ayşe GÖBEKLİ, ikincilik ödülünü “CAN-HAT” projesi ile Hemşire Emine Cansu ÇEVİK ve Hatice KUKULU, üçüncülük Ödülünü “Smart Eye Patch And Device” projesi ile Hemşire Cansu ARSLAN aldı. “En İnovatif Hemşire” ödülünü Hemşire Ülkü MİSKET ve “En İnovatif Bölüm” ödülünü SBÜ Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Kat Jinekoloji Servisi adına Sorumlu Hemşire Ülkü MİSKET aldı.

Kongrenin bilimsel programı içerisinde, Sağlıkta İnovasyon Süreci: Yurtdışı Örneği, Sağlık İnovasyonunda Başarıya Ulaşma Süreci, İnovasyonda Belgelendirme ve Koruma Süreci, İnovatif Ürünlerin Hayata Geçirilmesi, Hemşirelikte İnovasyon Yeri ve Önemi, Hemşirelikte İnovasyon Uygulamaları, Bilişim ve İnovasyon konularında çok yönlü ve bütüncül oturumlar gerçekleştirildi. Oturumlara alanında birçok etkin hoca ve temsilcinin yanında sağlıkta inovasyon alanında uluslararası platformda örnek çalışmalara imza atan hocaların deneyimleri, kongreye değer kattı. Ülkemizde inovasyon sürecinin bütüncül olarak değerlendirildiği oturumlarda sağlıkta inovasyon çalışmalarının başarısı için etkin analizler, planlamalar ve işbirliği süreçleri gerçekleştirildi. Katılımcıların büyük ilgi ve beğenisini kazanan kongrede oturumlar sonrasında sözel bildiri ödülleri takdim edildi. Kongre başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz DOĞAN MERİH’in kapanış konuşmaları ile  toplantı son buldu.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ