SAĞLIKTA ÇOCUK MUCİTLER İŞ BAŞINDA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yenilikçi düşünen, teknoloji geliştiren ve üreten, buluşlar yapan, her ne yapıyorsa yapsın en iyisini ve özgününü yapan inovatif bir nesil için bizlere elbette ki çok önemli görevler düşüyor. Her çocuğun içinde bir inovasyon ışığı var. Önemli olan içimizdeki bu inovasyon ışığını ve mucit olma düşüncesini beslemek, onunla öğrenmeye, geliştirmeye devam etmek ve yenilikler üretmek.

İnovatif Hemşirelik Derneği olarak, her yıl gerçekleştirilen “İnovasyon Yarışması” kapsamında 2021 yılı için “Sağlıkta; Çocuk Mucitler İş Başında Yarışması” organize edilmiştir. Yarışmamıza ülkemiz genelinde birçok çocuk inovatif ürün fikirleri ile katılmıştır. 19.03.2022 tarihinde yapılan sempozyumda; Dernek Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yeliz DOĞAN MERİH ve Sağlıkta İş Birliği Platformu Kurucusu Prof. Dr. Melih BULUT açılış konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra “Hayat Et İnovatif Ol” sunumunu mucit öğrenci Ece MERİH yapmıştır.

Törende ödüle layık görülen çocuklara ödülleri takdim edilmiştir. “Korona Savar Dezenfektan Makinesi’’ başlıklı projesi ile Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi’nden İrem Ecrin CAN “Üçüncülük Ödülü”nü, “BOTÇUK” başlıklı projesi ile Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi’nden Ömer Asaf ÇİÇEKDAĞ “İkincilik Ödülü”nü ve “Ses Kontrollü Yatak” başlıklı projesi ile Mehmet Gedik Ortaokulu’ndan Emine Ecrin ÇAKIR “Birincilik Ödülü”nü almaya hak kazanmıştır.

Yarışmada en fazla inovatif proje ile başvurulmasını sağlayan Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Çiğdem ÖNDER “2022 Yılı En İnovatif Öğretmen Ödülü’’nü ve en fazla inovatif proje ile başvuran okul olan Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi “2022 Yılı En İnovatif Okul Ödülü’’nü almaya hak kazanmıştır. Ülkemiz genelinde yarışmamıza ve inovatif çalışmalara büyük ilgi gösteren ve özellikle ödül alan tüm çocuk mucitlerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.