Zeynep Kamil Hastanesi V. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu

Hemşirelerin yeni, fark yaratan, uygulanabilir ve hemşirelik hizmetlerinin kalitesini arttırabilir özellikte olan inovatif uygulama örnekleri ile katıldığı, bu yıl 5’si düzenlenen geleneksel ‘Zeynep Kamil Hastanesi Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu’ Birliğimize bağlı, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Sağlık Yöneticisi ve Sağlık Profesyonellerinin katılımı ile Bilimsel Şölen niteliğinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Cevdet ERDÖL, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Merdiye ŞENDİR,  Tıbbi Cihaz Sektörel Hizmetler Dairesi Başkanı Sn. Dr. Mehmet BAŞ,  Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Sn. Dr. Osman KAN, Hastane Yöneticimiz Sn. Doç. Dr. Semra KAYATAŞ ESER, Birliğimize bağlı sağlık tesisleri yöneticilerimiz,  birçok akademisyen ve sağlık çalışanı katılım gösterdi.

Açılış konuşmalarını, Zeynep Kamil Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Sn. Dr. Yeliz DOĞAN MERİH, Hastane Yöneticisi / Başhekimi Doç. Dr. Semra KAYATAŞ ESER, Tıbbi Cihaz Sektörel Hizmetler Dairesi Başkanı Sn. Dr. Mehmet BAŞ ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sn. Prof. Dr. Cevdet ERDÖL’ün   gerçekleştirdiği törende, “Sağlık Hizmetlerinde İnovasyonun Önemi ve Yeri” vurgulandı.

“5. Zeynep Kamil Hastanesi Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu” bünyesinde gerçekleştirilen İnovasyon Proje Yarışması ve Hizmet İnovasyonu Proje Yarışmasına Türkiye genelinde birçok hemşire toplamda 130 proje ile katılım gösterdi.  İnovasyon Yarışmasında birincilik ödülünü “Akıllı Atık Sistemi” projesi ile Hemşire Semra KESKİN, ikincilik ödülünü “Duvar Ateş Ölçer” projesi ile Hemşire Haşim ŞENGÖR, üçüncülük Ödülünü “Uyan Anne” projesi ile Hemşire Tuğba KARAKUŞ aldı. Hizmet inovasyonu ve en inovatif hemşire ödülünü “Çocuk Dostu Hastaneprojesi ile Hemşire Ülkü MİSKET ve en inovatif bölüm ödülünü Çocuk Poliklinikleri adına Sorumlu Hemşire Zübeyde KÖSE ve sözel bildiri ödülünü Tuğçe ATAK MERİÇ aldı.

Dereceye giren Hemşirelerimize ödüllerinin verildiği törende, ‘’Hemşirelikte Yeni Roller’’, ‘’Hemşirelikte İnovasyon ve İnovatif  Yaklaşım Örnekleri’’ konularıyla oturumlar düzenlenmesinin ardından Sempozyum Başkanı Sn. Dr. Yeliz DOĞAN MERİH’in kapanış konuşması ile sempozyum son buldu.

Foto galeri için tıklayınız